VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

-POSTING RULES
-Advertise in here!
- Today's Posts | Insert Pics

Keep VAF Going
Donate methods

Point your
camera app here
to donate fast.

  #1  
Old 07-23-2022, 09:18 AM
jmcanty3's Avatar
jmcanty3 jmcanty3 is offline
 
Join Date: Nov 2012
Location: Buffalo, NY
Posts: 48
Question Dynon EGT reading static

I have been flying a new-to-me RV-8 and loving it. There's just one issue that I cannot seem to figure out.

My Dynon D180 EGT's all accurately read normal air temp in deg F when engine is off in the hangar. However, when in cruise, they all go to around 740 deg (+/- 5 deg) and just stay there, regardless of mixture and power settings. These are obviously incorrect readings. CHTs and everything else related to the d180 look as expected for various power settings.

I checked all of the settings on the D180 and they are correct. Has anyone run into this situation? My hunch is it might be time for new probes, but I'd hate to swap them if there is something potentially more obvious that I am overlooking.

Thanks,
-JC
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2022, 10:36 AM
Carl Froehlich's Avatar
Carl Froehlich Carl Froehlich is offline
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dogwood Airpark (VA42)
Posts: 3,829
Default

Redo the probe spade connectors. If that does not fix the problem, replace the probe.

Carl
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 07:43 AM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.